Tax control, beheers uw fiscale risico's

Tax assurance, zekerheid fiscale positie organisatie

Goodbook, helpt u in uw zoektocht naar een bij uw organistaie passende invulling.

Foto van Henk Janson - Freelance Tax Accountant

Belastingparadijzen

Obama vindt Nederland een belastingparadijs, maar herroept dat weer.

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) heeft bekendgemaakt dat geen enkel land nog op de ‘zwarte lijst’ van de OESO staat. Maar heeft het dan over belastingontduiking, en niet aan belastingontwijking.

Hoe zit het nu?

Op de OESO lijst stonden landen die onvoldoende meewerkten aan de uitwisseling van fiscale informatie. Nu het bankgeheim langzaamaan op lijkt te houden te bestaan, komt er een eind aan de ongewenste mogelijkheid om geld buiten het zicht van de fiscus (en anderen) te houden.

De internationale druk die wordt uitgeoefend door de OESO en haar lidstaten richt zich op het bevorderen van de uitwisseling van fiscale informatie, en niet meer op de lage belastingtarieven die sommige landen hanteren. De OESO probeerde weliswaar rond de eeuwwisseling om een vuist te maken tegen zogenaamde “unfair tax competition” door landen met lage belastingen, maar staakte deze poging toen bleek dat hier onvoldoende draagvlak voor was. Te veel mensen bleken te vinden dat ieder land het recht heeft zijn eigen belastingtarieven te bepalen, en dus ook lage tarieven vast te stellen. Obama zal met zijn uitspraken de discussie weer nieuw leven inblazen.

Reacties1 reactie

 1. jhon zegt...

  23 / 1 2013

  Beste,
  Helaas is er maar één RA in NL met een geweten !
  http://www.leoverhoef.nl/

  Sux6

  Jhon

Geef een reactie